Cum putem să ne educăm copiii corespunzător cu timpul pe care îl avem?

3 minute de citit
Imagine - cum-putem-sa-ne-educam-copiii-corespunzator-cu-timpul-pe-care-il-avem
Cuprins

În SUA şi în unele ţări din Europa, de exemplu, mamele se întorc la muncă după trei luni de la naşterea copilului.

 

 

Pentru mulţi părinţi este dificil să petreacă atât de mult timp cu copiii lor pe cât şi-ar dori. Aceşti părinţi sunt conştienţi că un copil necesită multă atenţie individuală, dar în acelaşi timp trebuie să lucreze pentru a-şi asigura veniturile. Ca urmare, creşele sau grădiniţele rămân singurele lor opţiuni. Încurajez părinţii să le asigure copiilor cât mai multă îngrijire individuală pe durata primilor doi sau trei ani de viaţă. În cazul în care părinţii trebuie să lucreze, unul dintre bunici sau o rudă apropiată, sau poate o bonă îi pot ajuta. Dacă singura opţiune este grădiniţa, recomand nu mai mult de 20 de ore pe săptămână, mai ales în primul an după naştere.

Părinţii nu trebuie să se simtă vinovaţi dacă nu le pot oferi copiilor atenţia individuală necesară. Să ne amintim că nu este normal pentru specia umană să îşi crească copiii în familii izolate formate dintr-un părinte sau doi. În trecutul preistoric trăiam în triburi şi existau întotdeauna alţi membri ai familiei care ne ajutau. Există o zicală în limba engleză “It takes a village to raise a child – E nevoie de un sat ca să creşti un copil”. Ca urmare, eu încurajez părinţii să găsească sau să îşi creeze propriul trib. Fără ajutor şi sprijin din partea altor adulţi este foarte dificil să creşti un copil în modul pe care eu îl recomand.

Care este principala diferenţă dintre parenting şi babysitting? Ce înseamnă un bun babysitter?

Parenting-ul este ceea ce ar trebui să facă părinţii, mai exact persoanele cele mai conectate cu copiii lor şi cei care investesc cel mai mult în viitorul acestora. Un babysitter poate ajuta, dar nimeni nu îi poate înlocui pe părinţi. Un babysitter bun este iubitor, jucăuş, răbdător şi atent, ştie să asculte, evită să dea pedepse şi recompense şi este de acord să urmeze directivele impuse de părinţi.

Cât de importantă este implicarea ambilor părinţi în educarea copilului?

Copiii au nevoie de ambii părinţi. De fapt, ar fi de foarte mare folos ajutorul din partea unui al treilea sau al patrulea părinte!. Uneori taţii au impresia că un bebeluş are nevoie doar de mama lui, dar nu este deloc adevărat. Taţii sunt la fel de importanţi ca mamele şi sunt atât de multe lucruri pe care taţii le pot face încă de la început. De fapt, singurul lucru pe care un tată nu îl poate face este alăptatul.

Sursă: SINTEZA

https://www.revistasinteza.ro/aletha-solter-psiholog-si-expert-in-parenting-educatia-copilului-fara-pedepse-si-recompense-nu-este-un-mit